Forebyg mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

kontorstol baekkenbund

Tips og tricks mod ondt i ryggen

Problemer med ryggen – Smerter eller stivhed i ryggen! I denne tekst får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne forebygge rygsmerter. Denne artikel er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Tips og tricks mod rygsmerter

Følgende kan nogle gange hjælpe ved ondt i ryggen:

  1. Bevæg dig mere aktivt når du har fri
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for dem der arbejder på kontor eller lignende så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælper til at bevæge sig mere (det kan du finde mere info om her i den store guide til hæve sænkeborde)
  3. Styrk dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos iForm.dk
  4. Styrk din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Undgå forkerte løft – Det kan du læse meget mere om her hos HK
  7. Lav muskelpumpeøvelser
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

En stiv ryg er en klar besked til dig som du skal bruge

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og udfører øvelserne ovenfor. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De har en uddannelse og erfaring i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider: