Rensning af facader, terrasser og alt muligt andet udendørs

Algerens og fjernelse af mos er blevet en stor byrde for danske husejere. Det danske vejr er blevet mere fugtigt. Derfor bliver der meget hurtigere end førhen, dannet alger og mos alle vegne. At fjerne alger og mos er et kæmpe stort arbejde. Heldigvis er der hjælp at hente. Algerens skal helst udføres af professionelle, eller i hvert fald af folk der ved lidt om miljø og lovgivningen omkring de kemikalier der kan anvendes, uden at belaste miljøet.

Vind og vejr i Danmark

Danmark er gået hen og blevet et fugtigt land. De seneste år er der faldet mere og mere regn. Vintrene bliver ikke helt så kolde og efterlader også en hel masse fugt. Mos og alger ses mere og mere. mos og alger stor trives nemlig i det fugtige vejr.

Det har betydning for alle dele af livet i Danmark. Det at bygge et hus, kræver nogen lidt andre materialer og hensyn, end det gjorde førhen. Alting skal fugtsikres og holdes ved lige, så der ikke opstår fugt, råd og overdrevet mange alger. Om mos og alger skal have lov at eksistere på vores facader, terrasser og alt muligt andet udendørs er til stadighed til debat.

Algerens for og imod

Algerens er en reel mulighed. Algerens sørger for smukke rene overflader. Ikke alle er enige i at alger og mos skal fjernes. Nogen mener oven i købet at det er en ulige kamp, som stort set er tabt på forhånd. Naturen er som den er. Naturen udvikler sig i de vind og vejrforhold der nu en gang er. Kun vi mennesker, forsøger at kæmpe imod. Algerens er måske som at slå i en dyne og kun en mulighed på den korte bane. I sidste ende vinder naturen jo alligevel.