Standard pullerter og deres effektivitet

Hvis du tænker over det, har du højst sandsynligt lagt mærke til, hvor mange runde stolper, der står rundt omkring i bybilledet. Det hedder en pullert. Pullerter har den funktion at forhindre køretøjer at køre og parkere steder, hvor det ville kunne skabe problemer for andre kørende eller gående. Standard pullerter findes i mange forskellige størrelser og materialer. En række af dem kan findes på By Bangs websted lige her.

Den egentlige organisator af trafikken

Der er måske mange, der ikke skænker pullerter en tanke til daglig på trods af deres vigtige rolle. Hvis ikke de mange pullerter stod placeret i bybilledet, ville trafikken meget vel være præget af mere kaos. Flere køretøjer ville forstyrre gående og cyklende på fortove, gågader og cykelstier. På den måde er de mange standard pullerter en umistelig del af bybilledet og især den generelle organisering af trafikken. Ikke nok med at pullerter er en smart måde at organisere trafikken på, har de også egenskaben, at de er anonyme og naturlige i bybilledet.

Pullerter til ethvert formål

Standard pullerter bruges i høj grad i storbyer, hvor den stor mængde trafik skal hænge sammen med de mange indbyggere. Pullerter kommer dog i mange forskellige former og med eventuelle ekstra funktioner. Mange af de pullerter, der står rundt omkring, er lavet af stål og har gerne en refleks på, så de også kan ses i mørket. Hvis ikke en refleks skal guide i mørket, kan standard pullerter også fås med lys i. Her har en pullert dobbeltfunktion, idet den både holder orden og giver lys på en mørk aften. Pullerter fås også som selvoprettelige, hvilket kan være smart, hvis formålet ikke er at decideret stoppe kørende køretøjer. At passe på klimaet er efterhånden en stor del af hverdagen, hvorfor pullerter også fås i genbrugsplast.